Τηλέφωνο Υποστήριξης: 22430 59180 Fax: 22430 59181

Δικτυακές Κάμερες (IP)

Ψηφιακή τεχνολογία, ευκολία στην εγκατάσταση, ευχρηστία, μεγάλη διασυνδεσιμότητα. Αυτά αποτελούν τα δυνατά σημεία στα οποία ξεχωρίζουν οι δικτυακές κάμερες και έρχονται με όλο και περισσότερη ένταση στο προσκήνιο...

Τα τελευταία χρόνια είμαστε μάρτυρες μιας αυξανό­μενης διείσδυσης των δικτυακών καμερών επιτήρη­σης στην αγορά συστημάτων ασφαλείας. Τόσο από την πλευρά των προμηθευτών και των εγκαταστα­τών, αλλά και εκείνη των τελικών χρηστών, οι δι­κτυακές κάμερες αποτελούν ολοένα και περισσό­τερο βασική επιλογή για την υλοποίηση ενός συστή­ματος επιτήρησης. Αυτή η τάση εκφράζεται παγκο­σμίως σε όλες τις έρευνες που διεξάγουν εταιρείες και φορείς για τις γενικότερες τάσεις στο χώρο των συστημάτων ασφαλείας.

Ειδικά δε στις Η.Π.Α. αλλά και στις χώρες της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης ό­που τα δίκτυα αναπτύσσονται ραγδαία όχι μόνο σε επιχειρηματικές εφαρμογές μεγάλης κλίμακας, αλ­λά και σε μικρότερης τάξης εφαρμογές όπως σε μι­κρές επιχειρήσεις ή ακόμα και σε οικιακές χρήσεις, η χρήση των IP καμερών αποτελεί πλέον μία σοβαρή εναλλακτική πρόταση. Επίσης το μερίδιο των δι­κτυακών καμερών αρχίζει να αυξάνεται και στην ελληνική αγορά. Παρόλο που μέχρι σήμερα υπήρχαν ορισμένες επιφυλάξεις στη χρήση των IP λόγω της διαφορετικής τεχνολογίας που χρησιμο­ποιούν αλλά και της ακριβότερης τιμής τους σε σχέ­ση με τις συμβατικές αναλογικές κάμερες, η ολοέ­να αυξανόμενη χρήση τους, αναιρεί τους όποιους εν­δοιασμούς και προβάλλει ακόμα περισσότερο τα συ­γκριτικά πλεονεκτήματά τους. Η καλύτερη διαφήμι­ση για τις IP κάμερες είναι η δοκιμή τους στην πρά­ξη, καθώς όλο και περισσότεροι έχουν τη δυνατότη­τα να διαπιστώσουν πρακτικά τα δυναμικά τους χα­ρακτηριστικά.

Το μεγάλο πρόβλημα για τις μικρές -ακόμα και τις μεσαίες επιχειρήσεις- είναι ότι ενώ γνωρίζουν την αναγκαιότητα για την ύπαρξη ενός αποτελεσματικού συστήματος επιτήρησης, οι προϋπολογισμοί τους είναι τόσο σφιχτοί, ώστε οι ιδιοκτήτες τους δεν έχουν την ευχέρεια να προχωρήσουν στις απαραίτητες εργασίες.

Ο Ίαν Κάμερον, στέλεχος στην εταιρεία Mirasys στη Μεγάλη Βρετανία, αναφέρει ορισμένες τεχνικές οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην όσο το δυνατόν ανταποδοτικότητα της επένδυσης, χωρίς να επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα του συστήματος.
Καταρχήν θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην ποιότητα της εικόνας. Για την αποτελεσματική προστασία της περιουσίας, μία εικόνα υψηλής ποιότητας είναι πολύ πιο χρήσιμη από 25 θολές. Οπότε, αν και ο χώρος το επιτρέπει θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μία κάμερα που να παρέχει ανάλυση τουλάχιστον VGA ή ακόμα καλύτερα 1,3 megapixels και μία ελάχιστη ταχύτητα 5-6 frames ανά δευτερόλεπτο. Μεγαλύτερες ποιότητες απλώς αυξάνουν τον όγκο των αρχείων και κατά συνέπεια το κόστος του αποθηκευτικού χώρου που θα πρέπει να προμηθευτεί η επιχείρηση.

Χρήσιμο είναι να υπάρχει η δυνατότητα διαλειτουργικότητας με άλλα συστήματα. Με αυτόν τον τρόπο αυξάνεται η αποτελεσματικότητα του συστήματος, αλλά και η δυνατότητα του χρήστη να αντιδράσει και να εκμεταλλευτεί όλες τις δυνατότητες που παρέχουν οι σύγχρονες συσκευές για εξ αποστάσεως έλεγχο.
Με την αυξανόμενη διάδοση των smartphones ο χρήστης θα είναι σε θέση να ελέγχει το σύστημα και να βλέπει εικόνα μέσα από το κινητό του. Άλλο ένα βασικό στοιχείο αποτελεί η αξιοπιστία των συσκευών που θα επιλέξει, καθώς και η συντήρηση που παρέχουν οι αντιπρόσωποί τους στην Ελλάδα. Τέλος, θα πρέπει να αναζητά συσκευές που κάνουν χρήση των έξυπνων τεχνολογιών -στο βαθμό που τις χρειάζεται φυσικά.

Η Axis Communications ανακοίνωσε πρόσφατα τα αποτελέσματα μιας ανεξάρτητης έρευνας, στην οποία συγκρίνονται το κόστος υλοποίησης ενός αναλογικού συστήματος CCTV με ένα IP σύστημα. Σύμφωνα πάντα με τη συγκεκριμένη έρευνα, ένα IP σύστημα μπορεί να είναι φθηνότερο κατά μέσο όρο περίπου 13% από ένα αναλογικό.

Η μελέτη βασίστηκε σε μία έρευνα που έγινε ανάμεσα σε εγκαταστάτες που χρησιμοποιούν αναλογικά αλλά και δικτυακά συστήματα. Τους ζητήθηκε να κάνουν προσφορές για ένα αναλογικό και ένα δικτυακό σύστημα CCTV επαγγελματικής χρήσης, που να περιλαμβάνει αντίστοιχα 14, 25 και 40 κάμερες. Για όλα τα σενάρια η IP υλοποίηση βρέθηκε ότι είναι φθηνότερη από την αναλογική.

Όπως επισημάνει ο Φιλ Ντόιλ, επικεφαλής του τμήματος της Axis για τη Βόρεια Ευρώπη, τα οφέλη της σύγχρονης IP τεχνολογίας γίνονται ξεκάθαρα όταν εξετάζουμε συνολικά την ολοκληρωμένη λύση που περιλαμβάνει τις κάμερες, τα μέσα αποθήκευσης και την εγκατάσταση αυτών. Το 2007 είχε διεξαχθεί μία παρόμοια έρευνα που έδειχνε ότι οι IP λύσεις ήταν πιο συμφέρουσες για συστήματα άνω των 32 καμερών. Πλέον διαπιστώνουμε ότι η κατάσταση έχει αλλάξει και ότι είναι συμφέρουσες και για συστήματα με χαμηλότερο αριθμό καμερών. Η έρευνα διεξήχθη από την ομάδα Lusax. Πρόκειται για μία ερευνητική ομάδα στο Πανεπιστήμιο του Lund της Σουηδίας. Ο καθηγητής Τόμας Κέιλινγκ, επικεφαλής της Lusax, δεν εξεπλάγη από το αποτέλεσμα καθώς εκτιμά ότι η εξέλιξη των λύσεων IP έχει οδηγήσει σε μείωση των τιμών τους και παράλληλα επιτρέπει στους χρήστες να αντιληφθούν πού πλεονεκτούν σε σχέση με τις αναλογικές προτάσεις.

επιστροφή στην κορυφή

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΡΓΑ

Ατσάς ΑΕΒΕ

Ατσάς ΑΕΒΕ

Η Πληροφορική Καλύμνου ανέλαβε την εγκατάσταση και υποστήριξη του συστήματος Galaxy Commercial της SIngularLogic, στην εταιρία ΑΤΣΑΣ ΑΕΒΕ. Η ΑΤΣΑΣ ΑΕΒΕ ιδρύθηκε το 1967 στην Κάλυμνο από τον Αλέξανδρο Ατσά και δραστηριοποιήθηκε...

Νησογκάζ Α.Ε

Νησογκάζ Α.Ε

Η Πληροφορική Καλύμνου ανέλαβε την εγκατάσταση και υποστήριξη του συστήματος διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων (ERP) Galaxy ERP της SIngularLogic, στην εταιρία ΝΗΣΟΓΚΑΖ Α.Ε. Η ΝΗΣΟΓΚΑΖ ιδρύθηκε το 1969 ως ετερόρρυθμη εταιρεία με σκοπό...

Elena Village

Elena Village

Η Πληροφορική Καλύμνου ανέλαβε την εγκατάσταση και υποστήριξη συστήματος ασύρματης πρόσβασης στο Elena Village Hotel στον Αρμεό. Το νεότευκτο Elena Village Hotel, μέλος της αλυσίδας ξενοδοχείων ElenaHotels, βρίσκεται στην περιοχή Αρμεός...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ενορία Υπαπαντής, Κάλυμνος, 852 00
Τ: +30 22430 59180
F: +30 22430 59181
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

Top of Page